Otvorená akadémia
Menu
Home
Úvod
Zameranie
Výskumné programy
Nové materiály a technológie pre všetkých
Medzi Zemou a vesmírom
Informácie a komunikácia
Zdravá krajina 21. storočia
Zdravé potraviny pre všetkých
Veda pre kvalitný život
V akej spoločnosti žijeme?
Ako myslíme, cítime a konáme?
Akí sme a prečo?
Koordinátori
Aktuálne informácie
Brožúra
Výskumné programy SAV pre spoločenské využitie
VT 4: Mikroorganizmy a ochrana kultúrneho dedičstva
Dr. Domenico Pangallo, DrSc., Ústav molekulárnej biológie SAV
Biodeteriorácia
Spôsob odberu vzoriek
Mikroskopické pozorovanie
Kultivačne závislý prístup
Kultivačne nezávislý prístup
Mikroorganizmy a esenciálne oleje
Použitie esenciálnych olejov pre dezinfekciu kultúrneho dedičstva
Môže chutiť kultúrne dedičstvo?
Výskumné programy
Nové materiály a technológie…
Základné informácie
VT 1: Od atómov po zložité…
VT 2: Komplexný svet materiálov
VT 3: Nové materiály pre prax
Medzi Zemou a vesmírom
Základné informácie
VT 1: Fyzikálne vlastnosti…
VT 2: Pôvod, zloženie…
VT 3: Hydrosféra…
VT 4: Vodné toky, ich zmeny…
VT 5: Suroviny, od ktorých…
VT 6: Antroposféra a svetelný…
VT 7: Blízky a vzdialený vesmír
Informácie a komunikácia
Základné informácie
VT 5: Oblakové počítanie…
VT 6: Znalostné technológie…
Zdravá krajina 21. storočia
Základné informácie
VT 1: Globálna zmena krajiny…
VT 2: Ekosystémové služby…
VT 3: Biodiverzita, udržanie…
VT 4: Mikroorganizmy a ochrana…
Zdravé potraviny pre všetkých
Veda pre kvalitný život
V akej spoločnosti žijeme?
Ako myslíme, cítime a konáme?
Základné informácie
VT 1: Človek ako jazyková…
VT 2: Humanizmus…
VT 5: Kreativita, racionalita…
VT 6: Adaptačné procesy…
Akí sme a prečo?
Základné informácie
VT 1: Naše (stredo)európske…